„Unom a szép, de leéheztetett nőkről szóló képeket”

márc. 8., 2016

„Unom a szép, de leéheztetett nőkről szóló képeket”

A Varga Zsuzsa Marietta által kifejlesztett különleges és változatos edzéstípus neve FBT (Full Body Training), ami dinamikus, robbanékony erő-állóképességi tréning egy kis kardióval felturbózva. Egyre több helyen lehet találkozni az óráival Budapesten. Ezért gondoltam, megkérdezem, mi a sikerének a titka. Meghívtam egy sütire, ezt ő – meglepetésemre – elfogadta, és őszintén beszélt arról, amit sokan nem mernek a fitneszedzők közül kimondani.

IgenÉlet: Miben különbözik az általad kifejlesztett FBT edzéstípus a többi csoportos edzéstől?

Varga Zsuzsa Marietta: Gyere el és megtudod! J A viccet félretéve, egy ilyen edzésen számíthatsz pliometrikus, páros és szabadgyakorlatokra, de használunk eszközöket is (TRX, kettlebell, gumiszalagok), valamint minden órának szerves része a saját testsúlyos edzés is. A zsírégetésen és az izomtömeg növelésén kívül központi szerepet kap a törzsizom erősítése és a testtartó izmok fejlesztése. Mivel az edzések kemény, magas intenzitású kardió- és erőgyakorlatokból épülnek fel, a tréning a fizikai erőt és az állóképességet egyaránt fejleszti. A végén tényleg nagyon érzed, hogy dolgoztál.

IÉ.: Jól hangzik. Meglep, hogy miközben beszélgetünk, te ugyanúgy rendeltél magadnak süteményt, mint én. Pedig azt gondolnám, hogy egy fitneszedző ezt nem teheti meg.

V.Zs.M.: Hogy őszinte legyek, unom már a sok szép, ugyanakkor leéheztetett nőkről a képeket, amelyek azt hirdetik, hogy így kell kinézned, ezért alig egyél valamit, de az biztos, hogy nem étkezhetsz változatosan. Az pedig, hogy a moziban megeszel egy pattogatott kukoricát vagy egy cukrászdában rendelsz egy sütit, egyenesen bűn! Arról senki nem beszél, hogy a fitnesz világában az egyoldalú táplálkozás és a sokszor abnormális diéták miatt milyen egészségügyi gondjai vannak a sportmodelleknek. Szóval, bár ugyanolyan súlyokkal edzem, mint amikor versenyeztem, eközben ma már minden edzésen jól érzem magam és örömmel csinálom. Ezért is gondoltam, hogy kifejlesztek egy saját, szerintem hiánypótló, de mindenesetre változatos és sokszínű edzést, amelyik óráról órára más és más.

IÉ.: Rendben van, de azért gondolom, te is szoktál diétázni…

V.Zs.M.: Az igaz, hogy próbálok tisztán étkezni, kerülöm a zsíros dolgokat, de ha a barátaimmal szórakozom, vagy a családommal vagyok, nem vonom meg magamtól sem a pizzát, sem a kürtöskalácsot, sem az alkoholt. Nincs értelme egy olyan életnek, ahol tökéletesen nézel ki, de csak erről szól az életed, és az egészséged is kockára teszed. Nekem is nehéz volt eleinte ezt a testi változást elfogadni, de ugyanolyan edzett vagyok, viszont úgy élek, ahogyan szeretnék. A páromnak ráadásul így még jobban tetszem. Szóval ne akarjunk fitneszmodellként kinézni, ha eközben nem érezzük jól magunkat a bőrünkben! Ennek tudatában menjünk le edzeni, sokkal nagyobb lesz a sikerélmény is! Ezt kívánom az olvasóitoknak is, hiszen ahogyan a mondás tartja, „amit érdemes csinálni, azt érdemes jól csinálni”, de ebben a „jóban” a jókedv, a jó közérzet és a jóérzés is benne van! Szóval egyél változatosan, érezd jól magad, de egy héten szedd össze magad munka után, menj el és mozogj valamit, hiszen a tested megér hetente egy-két estet!

Varga Zsuzsa Mariettát ITT is eléred!

Béres FerencBéres Ferenc

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások