Vessünk véget a megbélyegzésnek!

jan. 11., 2017

Vessünk véget a megbélyegzésnek!

Sokan még mindig titkoljuk lelki problémáinkat, szégyelljük, ha nem vagyunk jól, de azt is titkoljuk, ha szakemberhez járunk. Ebből lett elege a 28 éves dél-kaliforniai Kat Selwyn Laytonnak, aki a Facebookon kampányt indított a mentális betegséggel és egyéb zavarokkal élők érdekében.

Létrehozta az #EndTheStigma Facebook-oldalát (ITT), különböző feliratokat posztolt – depressziós vagyok, szorongok, pánikbeteg vagyok –, és arra kérte ismerőseit, követőit, hogy készítsenek kollázsokat a rájuk illő állításokkal. 

A profiljának már több mint 32 ezer követője van, pedig még csak néhány nappal ezelőtt indult. A kezdés időpontja sem véletlen – írta a Mymodernmet. Layton Carrie Fisher halálakor indította el az oldalt. A színésznő ugyanis élharcosa volt a megbélyegzés elleni küzdelemnek, ez inspirálta a 28 éves lányt.

Az amerikaiak majdnem 20 százaléka szenved valamilyen lelki betegségben, azonban ha ezt megosztják környezetükkel, sokszor hátrányos helyzetbe kerülnek. Fontos lenne, hogy a mentális zavarral élőket segítsük, és ne taszítsuk még mélyebbre azzal, hogy leírjuk őket. Annál is inkább, mert nálunk is egyre több a problémáival magára maradó beteg. 

 

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások