Vessünk véget a megbélyegzésnek!

jan. 11., 2017

Vessünk véget a megbélyegzésnek!

Sokan még mindig titkoljuk lelki problémáinkat, szégyelljük, ha nem vagyunk jól, de azt is titkoljuk, ha szakemberhez járunk. Ebből lett elege a 28 éves dél-kaliforniai Kat Selwyn Laytonnak, aki a Facebookon kampányt indított a mentális betegséggel és egyéb zavarokkal élők érdekében.

Létrehozta az #EndTheStigma Facebook-oldalát (ITT), különböző feliratokat posztolt – depressziós vagyok, szorongok, pánikbeteg vagyok –, és arra kérte ismerőseit, követőit, hogy készítsenek kollázsokat a rájuk illő állításokkal. 

A profiljának már több mint 32 ezer követője van, pedig még csak néhány nappal ezelőtt indult. A kezdés időpontja sem véletlen – írta a Mymodernmet. Layton Carrie Fisher halálakor indította el az oldalt. A színésznő ugyanis élharcosa volt a megbélyegzés elleni küzdelemnek, ez inspirálta a 28 éves lányt.

Az amerikaiak majdnem 20 százaléka szenved valamilyen lelki betegségben, azonban ha ezt megosztják környezetükkel, sokszor hátrányos helyzetbe kerülnek. Fontos lenne, hogy a mentális zavarral élőket segítsük, és ne taszítsuk még mélyebbre azzal, hogy leírjuk őket. Annál is inkább, mert nálunk is egyre több a problémáival magára maradó beteg. 

 

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások

Házigazda

Béres Ferenc

Béres Ferenc

Nő és férfi a természet törvényei szerint is egymástól elválaszthatatlan egység. Az emberi élet lényegének, illetve annak megélésének alapjai. Talán ellentmondásnak tűnik, de valójában az egymástól való különbözőség és egymás nélkülözhetetlenségének szimbólumai. Az Ember, az Élet születéséhez szükség van mindkettőjükre. Nem volt tehát kérdés számomra, hogy szeretnék-e írni az igenelet.hu oldalán, hiszen azt gondolom, hogy bármilyen témának jót tesz a többféle nézőpont. Minden írás egy képzeletbeli utazás Ogügiére, a nimfák szigetére, ahol egykor Odüsszeusz hajótörést szenvedett. Két legfontosabb iránytűm pedig az igazságkeresés és a szépség szeretete. Talán a Nők számára is érdekes, hogy hogyan vélekedik az egészségről, családról, nevelésről, kulturális témákról vagy más dolgokról egy férfi… Van egy csodálatos feleségem és egy gyönyörű kislányom. Egyébként, ha hobbi, akkor a múlt és régi plakátok. Ha ital, akkor bor. Ha város, akkor Budapest. Ha író, akkor Szerb Antal. Ha költő, akkor Ady. Ha sport, akkor küzdelem. Ha pihenés, akkor Balaton. Ha élet, akkor igen.

Közösség

Hírlevél feliratkozás