A rák jó eséllyel megelőzhető egyetlen élelmiszer rendszeres fogyasztásával!

jan. 30., 2016

A rák jó eséllyel megelőzhető egyetlen élelmiszer rendszeres fogyasztásával!

 Sorozatunkban minden héten bemutatunk nektek egy olyan élelmiszert, amely nagyon jó szolgálatot tesz az egészségünknek. A BÚZAFŰRŐL már tudjuk, hogy a világ legegészségesebb ételei ezzel készülnek, a KÁVÉ nemcsak felélénkít minket, de kiválóan segít megelőzni az Alzheimer-kór kialakulását, most pedig egy olyan gyümölcsöt mutatok be nektek, amit tulajdonképpen minden áldott nap fogyasztanunk kellene.

Az avokádóban minden benne van, ami a szervezetünk számára szükséges, ráadásul diétába is tökéletesen beilleszthető, így fogyókúrázók, cukorbetegek legjobb barátjának kellene lennie. Sajnos azonban sokan még nem is kóstolták, nemhogy rendszeresen fogyasztanák. 

Van négy okunk arra, hogy a mindennapos felhasználását ajánljuk nektek.

1. Csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Világszerte a halálozások egyik első számú okozói a szív- és érrendszeri betegségek, melyek egy részéért a helytelen táplálkozás a felelős. Az avokádó azonban alacsony zsírtartalmának (ebből több mint fele telítetlen zsír) köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet, javítja az inzulinérzékenységet, magas tápanyag- és antioxidáns-tartalma miatt pedig segíti megelőzni az erek gyulladását, javítja a vérképet és elősegíti a véráramlást. 

2. Fogyni tudunk vele. Talán ez lehet sokak számára a legnyomósabb érv az avokádó fogyasztása mellett, hiszen itt kézzelfogható eredményeket, változásokat tapasztalhatunk. Az avokádó nem csak az előbb említett alacsony zsírtartalma miatt kiváló barátunk a fogyókúrában, hanem azért is, mert hosszan tartó jóllakottság érzést tud számunkra biztosítani. 

3. A mindenki által rettegett kór, a rák kialakulásának kockázatát is jelentősen csökkenthetjük vele, hiszen biztosítja a szervezetünknek azokat a fitokemikáliákat (pl. emolok és xantofillok), melyek segíthetnek a rák megelőzésében. Az eddigi kutatások azt mutatják, hogy az avokádó rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a mellrák és a prosztatarák kialakulását, de a leukémia megelőzésében is jelentős szerepe lehet. 

4. Karotintartalma éles látást, a benne lévő antioxidánsok pedig szép bőrt biztosítanak számunkra.

Az avokádót megsüthetjük, melegszendvicsbe szeletelhetjük vagy kenyérre kenhető krémet is készíthetünk belőle. Korábban már mutattunk nektek egy szuper 5 perces RECEPTET, most ismét megosztom veletek, hogy lássátok, pillanatok alatt is készíthetünk magunknak egészséges, tápláló ételt.

Nem kell hozzá semmi más, mint egy darab avokádó, két tojás, só, bors, pirospaprika. Kettévágom az avokádót, kiszedem a magot. Ráteszem a magozott avokádót egy tányérra, mindkét felébe beleütök egy tojást, a tetejére sót, borsot, kevés pirospaprikát szórok, és már mehet is a mikróba vagy a sütőbe öt percre, maximum fokozatra. Ha megsült, a héja gyönyörűen el fog válni az avokádó húsától. 

Jó étvágyat!

 

 

SZKE

IgenÉlet

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások