Így lehet férfiőrjítő tekinteted!

ápr. 28., 2016

Így lehet férfiőrjítő tekinteted!

Ha csináltok valamit, akkor áldozzatok is rá, mert csak úgy lesz értelme hosszabb távon! - ez Bényei Betti mottója. Betti lelkiismeretes, profi szempilla stylist, aki professzionális, jó minőségű anyagokkal dolgozik, csokit és üdítőt tart kis szalonjában a vendégei részére, és kitűnő beszélgetőpartner is. Nem csak a lányok külsejét szépíti meg, hanem a lelküket is ápolja. Vele beszélgettem, miközben igéző tekintetet varázsolt nekem is.

IgenÉlet: Nagyon trendi lett az utóbbi 3 évben Magyarországon a műszempillák viselése. Honnan vettük át az épített műszempillák divatját?

Bényei Betti: Az oroszok találták ki, ők kezdték alkalmazni, akik a szépségiparban élen járnak.

IÉ.: Manapság nagyon megszaporodott a szempilla stylistok száma is. Rengeteg a kókler, hisz lányok csoportosan mennek hozzád segítségért egy-egy elrontott szempilla után. Mi kell ahhoz, hogy valakiből szakavatott szempillamester legyen?

B.B.: Tulajdonképpen bárkiből lehet stylist, aki elvégzi a tanfolyamokat. A tanfolyamok nem túl drágák, nem is túl bonyolult elvégezni őket. Inkább az a munka- és időigényes, ami utána jön. Én 6 hónapon keresztül csak a páromon gyakoroltam esténként, aztán barátnőkön, anyukán, családon. Egy vendéget sem fogadtam addig, míg nem éreztem magamban a biztos tudást. A legtöbben, miután végeztek a tanfolyammal, azonnal fogadják a vendégeket, és nem költenek a megfelelő professzionális felszerelésekre. Aztán ezekből lesz a baj, amiket én javítgatok. (nevet)

IÉ.: Milyen problémákra gondolsz? Miben hibáznak azok a stylistok, akik nem körültekintőek?

B.B.: A legnagyobb gond és hiba az, hogy - amint említettem -, nem vásárolják meg a szükséges felszereléseket, mert egy profi szett sokba kerül. Nem egyszer tettem rendbe olyan lány szempilláját, akinek pillanatragasztóval ragasztották oda az alapanyagot. Különböző méretű és anyagú szempillák léteznek, különböző ragasztókkal kell dolgozni - mind attól függ, milyen szempillát helyezünk fel. Ez a legnagyobb probléma, amivel találkozom.

IÉ.: Akkor beszéljünk is a műszempillák anyagáról és méretéről! Milyen pillák léteznek, és te milyenekkel dolgozol?

B.B.: A választék és a lehetőségek száma szinte határtalan. Én mink és silk típusú szempillákkal dolgozom. A silk szempilla selyemből készül, nagyon hajlékony, könnyen igazodó, súlyra is könnyű szempillafajta. A mink egy keményebb kivitelű, fényesebb pilla. A silk típusú pilla a vendég eredeti szempillájához jobban igazodik, hamarabb formálódik, de ezáltal nagyon nehéz is vele dolgozni. A szempillák mérete is nagyon változó. Én 9D-ig építek pillát.

A felső képen az eredeti, az alsón az épített szempilla

IÉ.: A szempilla anyagát értem, de mit jelent a „D” betű?

B.B.: A „D”-k számát a saját szempillákra applikált műszálak száma adja meg. Neked 2D típusú pillát építek, ami azt jelenti magyarul, hogy egy szempilládra két darab műszempilla kerül. Így az eredeti szempilla kétszer dúsabb lesz. Az oroszok építenek már 10D felett is, ám az már leginkább fotózásokra való, a mindennapokban szinte hordhatatlan. Nem csak a darabszámot lehet megválasztani, hanem a hosszúságot is, így össze is rakható, hogy meglehetősen sokféle modellből választhatnak a vendégek.

IÉ.: Gondolom, az ügyfeleidnek vannak saját elképzeléseik, amikor hozzád érkeznek. Hogy választjátok ki a vendég igényeinek megfelelő pillát?

B.B.: A megfelelő pillát közösen választjuk ki. A vendég elmondja az elképzeléseit, én pedig az eredeti szempillaállományát megvizsgálva döntöm el, hogy mi megvalósítható ebből és mi nem. A vendégeim hallgatnak rám, mert bíznak bennem. Ha látom, hogy egy vendég pillája nem bírja el a 9D-t, természetesen nem építem meg, nem tudok és nem is szeretnék érte felelősséget vállalni. Nagyobb kárt okozhatunk vele ugyanis, mint hasznot.

IÉ.: Mennyi ideig tart egy első szett felhelyezése? És mikor aktuális a pillapótlás?

B.B.: Ez egyénfüggő, de 2-2,5 óra kell a precíz munkához.  A pillák pótlását 3 hét elteltével el lehet kezdeni.

IÉ.: Milyen instrukciókkal engeded el a vendégeidet? Mire kell figyelni egy friss szett felhelyezése után?

B.B.: A vendégeim mind kapnak tőlem egy szempillafésűt. A szempillák reggeli és esti fésülése elengedhetetlen. Csak a fésűvel tudják karbantartani, ezzel megelőzhetik a csomósodást, a piszkolódást és elősegíthetik a természetes hullási folyamatot. 48 óráig nem érheti a pillát gőz, pára, víz, szoláriumfény, így cicamosakodás javallott. A két nap letelte után pedig nyugodtan élhetik a megszokott életüket.

IÉ.: Nem beszéltünk még az általános félelmekről. Sokan azért ódzkodnak az épített pilláktól, mert az a hiedelem terjedt el, hogy a saját szempillák megritkulnak és kihullanak a műszempillával együtt. Ez tévhit vagy valóság?

B.B.: Nézd, a pillák hullnak, ugyanúgy, mint a hajunk. Műszempilla nélkül is egy természetes folyamat ez. Nem a műszempilla miatt hullajtjuk el az eredetieket. A kihullott eredeti pillával együtt hagyjuk el a műszempillát is, de az eredeti pilla helyére új nő. Nincs ebben semmi ördögtől való. (Nevet) Azonban szeretnék leszögezni néhány dolgot: a pilla hullása természetes dolog, a pilla tépkedése nem. Több vendégemet elküldtem ricinusolaj kúrára, mert tépkedte a pilláját, ezáltal az eredetit is rongálta.

IÉ.: Gondolom, mint mindenben, a szempillaépítésben is vannak trendek, irányzatok. Mikor milyen újdonságokat találnak ki a vállalkozó kedvű nőknek?

B.B.: Természetesen vannak újítások. Ebben a szakmában is megjelentek az ombre típusú viseletek, léteznek színes pillák, kékes, lilás, barna pillák, amiket a feketével kombinálunk, ezáltal árnyaltan, de megjelennek a tekintetünkben.

 

Szabó JuditSzabó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások