Kell ennél egyszerűbb? Rizsfelfújt

ápr. 15., 2017

Kell ennél egyszerűbb? Rizsfelfújt

Tavasszal az egyik kedvencem a rizsfelfújt. Egyszerű édesség, akár hidegen, akár melegen fogyasztható, s bármivel nyakon önthető. Klasszikus, de nagyon szeretjük.

Hozzávalók két személyre:

  • 1 bögre rizs
  • 1-2 bögre víz
  • 1-2 bögre tej
  • 30 g vaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál eritritol
  • vanília
  • 1 citrom héja
 
Elkészítés:
 
Vízben felteszem főni a rizst, majd hozzáöntöm a tejet is, és kevergetés közben hagyom, hogy besűrűsödjön. Közben habosra verem a vajat és a tojást. Hozzájuk adom az édesítőt és a vaníliát. Belereszelem egy alaposan megmosott citrom héját és óvatosan összekeverem a vajas mixet a rizzsel. Két kis kivajazott formába adagolom szét, előmelegített sütőben, közepes lángon kb. fél órán át sütöm. Van aki a formába még zsemlemorzsát is szór, én ezt kihagyom. Tálaláskor frissen főzött szamócalekvárral öntöm le. 
 
Jó étvágyat hozzá!

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások