Pasikalauz - Kis útikönyv a férfi szívéhez (3.)

máj. 15., 2017

Pasikalauz - Kis útikönyv a férfi szívéhez (3.)

Elérkeztünk a pasikalauz harmadik részéhez.

Kezdjük az egyik - számomra - legnehezebb jeggyel. Bár sosem volt a szívem egyik választottja sem Bak jegyű, de nem is vagyok kompatibilis velük.

Bak:

A Bakok hagyománytisztelő, tradicionális emberek. Nem szeretik a változásokat, ragaszkodnak a régi elvekhez, melyek szerint a férfiak irányíthatják csak a világot, a nők maradjanak a tűzhely mellett. A nők fő szerepe az anyaság, a gyermeknevelés és a háziasszonyi attitűd. A Bakok kötelességtudó emberek, tökéletes apák és felelősségteljes, figyelmes férjekké válnak. Védelmezők, oltalmazók, szeretik a gyengédséget, a hízelgést és a figyelmet. Számukra az érték a mértékadó az életben. Csinos, konzervatív, régivágású hölgyek társaságát kedvelik, a „szabad szerelem” elvén működő hölgyektől viszolyognak. A „drága és sok” sem esik tőlük messze, szeretnek kérkedni a mellettük álló hölgy értékeivel, mind testi adottságaival, mind a rajta található tárgyi értékekkel. Azok a hölgyek jöhetnek szóba náluk, akik könnyebben irányíthatóak, elesettebbek, szomjazzák a vezető szerepben tetszelgő Bakok irányítását. Elvárják ők is, hogy a társaságban büszkélkedjünk velük az oldalunkon, de engedjük, hogy mindenki lássa, ki viseli a nadrágot. Érzéseiket maximálisan elfedik, vágynak arra, hogy biztos támaszként tekintsünk rájuk, és ne akarjuk megváltoztatni őket. Megpróbálni sem érdemes, úgysem fog sikerülni. Elég nárcisztikusak, kevésbé viselik jól, ha sértegetjük őket, vagy ellentmondunk nekik. Muszáj érezniük a ragaszkodásunkat, de kissé merev természetük miatt a diplomatikus viselkedés hívei. Szeresd, csodáld, de ne ess túlzásokba, tartózkodj attól, hogy jobban elengedd magad, mint az elvárt norma.

Nyilas:

A Nyilas jegyű férfiak igazi gondolkodók, kevésbé gyakorlatiasak, mint amennyire jól ki tudják gondolni a munkát. Becsületesek, nyíltak, igazi férfi jellemek. Nem szeretik, ha anyáskodunk felettük, nem szeretnek tartozni senkinek és nem szeretnek függeni senkitől. Fontos nekik a melegség és a szeretet. Szeretnek jókat és sokat enni, imádják a baráti összejöveteleket, nagyon fontosak nekik a barátaik. Az érettebb, tapasztaltabb nőket kedvelik, nem igazán szeretik, ha egy hölgy a szerelmi életének kezdetén jár. Fontos nekik a változatosság minden téren, mert hamar képesek beleunni a monoton, egysíkú dolgokba. Ha szeretnénk meghódítani a Nyilas férfit, akkor készüljünk rengeteg türelemmel és alázattal. Legyünk csinosak, frissek, jókedvűek, derűsek, viccesek és kicsattanó életkedvűek. Igyuk a szavaikat, ha beszélnek hozzánk, figyeljünk rájuk, érdeklődjünk a témában. Szervezzünk sétákat, kirándulásokat, és soha ne korlátozzuk őket szabadságukban. A legjobban az hozza őket lázba, ha saját maguk térképezhetik fel partnerüket minden téren. Szeretik a titokzatosságot, ha valaki nem adja ki magát nekik, hanem megdolgozhatnak érte. Tetszelegjünk nekik, öltözzünk csinosan, de visszafogottan, minden alkalommal éreztessük velük, hogy csak neki kívánunk tetszeni.

Vízöntő:

A Vízöntő férfiak talán a legszenvedélyesebbek, ők tudják a legmélyebben megélni a szerelmet. A jellemük kettős: az ész emberének is nevezik őket, az érzelmeiket ügyesen titkolják a külvilág felé. Harmóniára, tökéletességre vágynak, amit egy olyan hölgy társaságában találnak meg, aki intellektuális, társasági ember, közvetlen, és aki amellett, hogy türelmes és kezdeményező szerető, tökéletes barát is egyben a párkapcsolatában. A romantika, az intimitás nem az erősségük, ne várjunk tőlük hatalmas szerelmi vallomásokat, elég béna udvarlók. Elvárják, hogy mi kezdeményezzünk, bókoljunk, de fogadjuk el, hogy ők szinte képtelenek erre. Nem hozzák lázba őket a külsőségek, a csinos, szexi ruhák, a belső értékeket, pozitív emberi jellemeket keresik. Szeretik feltérképezni a partnerüket, tüzetesen igyekeznek kiismerni, barátkozni, mielőtt a szexualitás talajára tévednek. Egyenlő partnert keresnek a társukban, akire felnézhetnek. Nem hívei a hagyományos férfi-női szerepeknek. A szabadságukat igyekeznek megőrizni, talán az egyik legnagyobb félelmük, hogy gúzsba kötik a függetlenségüket. Nehezen adják fejüket a házasságra, vagy elköteleződésre, igyekezzünk őket mindig arról biztosítani, hogy mi nem akadályozzuk a szabad akaratában. Szentimentális hajlamúak, az egész világot szeretnék a keblükre ölelni, szívesen gyűjtenek maguk köré embereket, barátokat. A baráti kapcsolataik nagyon fontosak nekik, úgyhogy nem árt a barátaikat is a bűvkörünkbe vonni. Imádják a társasági életet, ha egy rendezvény kapcsán keveset foglalkoznak velünk, az nem azt jelenti, hogy nem vagyunk számukra érdekesek, hanem, mert szeretnek mindenkit meginterjúvolni, megismerni. Nagyon közvetlenek. Óvakodjunk a hazudozásoktól, hisz a Vízöntő férfiak őszinteség hívei, bármi áron. Hagyjuk őket levegőhöz jutni, ne essünk át pióca szerepbe, ha szükségük lesz ránk, úgyis mindig ott teremnek, de ahhoz érezniük kell, hogy ők diktálnak.

Szabó JuditSzabó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások