Nosztalgiaebéd: paradicsomos húsgombóc

márc. 25., 2017

Nosztalgiaebéd: paradicsomos húsgombóc
Emlékeztek még az iskolai menza paradicsomos húsgombócára? Most megidézzük. A régi, cukorban tocsogós is finom volt, de a gyerekkor ízei egészségesebbé, könnyebbé "újítva" ma is ugyanoyan sikeresek. Ez az étel pont ideális szombati ebéd.  
 
Hozzávalók:
  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 bögre rizs
  • 1 tojás
  • 1 liter paradicsomszósz
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • édesítő (xilit)
  • bors
Elkészítés:
 
A rizst megpárolom, a vöröshagymát felkockázom és olajon megpirítom. Mindezeket hozzáadom a húshoz és összekeverem. Beleütök egy tojást, sózom borsozom és fűszerezem. Alaposan összegyúrom és kis golyókat formázok, mintha fasírtot készítenék. Sós vízben kb. fél óráig főzöm. Ha van TV-paprikám, abba is töltök a húsból és együtt főzöm a többi gombóccal. Mivel nem eszünk fehérlisztet, ha lehet, el is hagyom a rántást. Így teszek ennél az ételnél is. A paradicsomot felfőzöm, elég sűrű lesz rántás nélkül is. Miután megfőttek a gombócok, beleszedem őket a paradicsomszószba. Merek még hozzá egy kicsit a főzőléből, édesítem és rottyantok egyet az egészen.
 
Jó étvágyat!

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások