Laboncz Edina

Laboncz Edina

Legutóbbi cikkek

Édes-savanyú csirke gyömbérrel és ananásszal

Édes-savanyú csirke gyömbérrel és ananásszal

Korábban nem nagyon rajongtam a hús és gyümölcs kombinációjáért. Viszont egyszer egy ilyen vacsival vártak haza és megfőztek vele. Azóta megtanultam ezt az édes-savanyú receptet. Mi így szeretjük. :)tovább
Gyerekjáték, de tényleg: mediterrán fűszeres csirke

Gyerekjáték, de tényleg: mediterrán fűszeres csirke

Egyik kedvenc tévéműsorunk az Amerikai Mesterszakács Junior. Hihetetlen, hogy 8-13 éves gyerekek milyen tájékozottak és kreatívak a konyhában. Állítólag a konyha világához is meg kell érni. Nem tudom, én megértem-e, de jól érzem magam sütés-főzés közben. Azt pedig különösen szeretem, ha a család boldog. Jamie Oliver is bebizonyítja, nem kell kifogásokat keresni, hogy nincsen idő főzni, akár negyed óra alatt is lehet kiváló, jó minőségű ételt tenni szeretteink elé. A mi mediterrán fűszeres csi...tovább
Ünnepváró oldalas zelleres burgonyával

Ünnepváró oldalas zelleres burgonyával

Szeretünk úgy enni, mintha ünnep lenne. Az együtt, közösen töltött pillanatok ünnepe. Ahogy sül-fő az étel és az illata bújik ki a konyhából, otthonossá teszi a lakásunkat. Jó ilyen hangulatban hazavárni a családunk tagjait. Mára sertésoldalast sütöttünk.tovább
Az ötlet otthon hever - levendulás illatpárna (Felidéző)

Az ötlet otthon hever - levendulás illatpárna (Felidéző)

Hogyan légy egyedi, kreatív kevésből és/vagy maradékból? Megmutatjuk. Közeleg a karácsony, ideje elkezdeni gondolkodni ajándékügyben. Ráadásul a háztartásban eddig haszontalannak vélt tárgyak, maradék kacatok is könnyen új értelmet nyerhetnek, ha követitek tanácsainkat. Ami eddig felesleg volt, mától kinccsé válik. Kinccsé egy kedves családtagnak, barátnak, kollégának. Mert amiben szív van, azt nem pótolhatja egyetlen méregdrága divatdarab sem. Nézzétek csak!tovább
Novemberi nyáridéző: málnás túrókrém

Novemberi nyáridéző: málnás túrókrém

Amikor már kezd beszürkülni az év, akkor is megidézhetjük egy reggeli, tízórai vagy akár uzsonnára való desszerttel a nyarat. Három személyre készítettem málnás túrókrémet. Közben még a nap is kisütött. Ugye, hogy sikeres a nyáridézés?tovább
Ettől leszünk vaslédik!

Ettől leszünk vaslédik!

A vas nagyon fontos nyomelem. A megfelelő és sokoldalú táplálkozással naponta kell feltölteni személyes készleteinket. Az állati eredetű vasat a szervezet könnyebben tudja hasznosítani, mint a növényit. Ajánlott C-vitamin egyidejű bevétele, mert segíti a felszívódását. Mi nagyon sok májat eszünk, főként reggelire, finom zabkiflivel. A C-vitamin köretünk hozzá pedig leginkább cékla és paprika. Ha ebédre vagy vacsorára esszük, petrezselymes burgonyát adok mellé. Mára borjúmájat készítettem két ...tovább
Anya főztjénél nincsen jobb: csirkepaprikás

Anya főztjénél nincsen jobb: csirkepaprikás

Van, hogy tartok hazafele és megcsap a távolból egy illat: csirkepörkölt. Anyukám főztje idéződik fel bennem. A jó pörkölt viszont úgy finom, ha benne van a csirke bőre, combja, háta, mindene. Ezt az otthonidézést most csak közelíteni tudtam. Pörkölt helyett csirkemell paprikást készítettem.tovább
Novemberi "kiskarácsony" kacsalakomával

Novemberi "kiskarácsony" kacsalakomával

Szeretem a hagyományokat. Szeretem a hozzájuk tartozó ízeket, illatokat. Ragaszkodom is hozzájuk, mert ezekkel élem meg újra az emlékeimet. Köszönöm a családomnak is, hogy ezeket az élményeket újra átélhetjük együtt. Közösen ülünk asztalhoz, jókat beszélgetünk és finomakat eszünk. A novemberi kacsa vagy liba sütése szinte már olyan, mint egy kiskarácsony. tovább
Kedvenclistára fel vele: félórás sütőtökleves!

Kedvenclistára fel vele: félórás sütőtökleves!

A sütőtököt eddig csak sütve ettem, desszertként. Apukám ajánlotta, hogy próbáljam ki levesként is. Kaptam is pár darabot a kertjéből. Egy közepes nagyságút választottam ki erre a kísérletre. Jól sikerült, felkerült a kedvencek listájára.tovább
Néha kell az a lassú, klasszikus, békebeli bableves

Néha kell az a lassú, klasszikus, békebeli bableves

Ha hétvégére valamilyen négy fal közül kilépős programot tervezünk, előtte végiggondolom, hogyan is könnyíthetném meg magamnak erre a két napra a főzést. Ilyen nálunk a csülkös bableves. Jó nagy adagot főzök, ami kitart napokig, és mire a kondér aljára érünk, egyre finomabb és finomabb. Ebédre, vacsorára kiváló. Megunhatatlan és imádjuk. Ebéd mellé kiegészíthetjük akár egy gyors és könnyű meggyes piskótával is. Ne feledjük: nem elég szeretteinknek csak enni adni, megúszni és letudni. Fontos, ...tovább
Amikor a brokkoli szintet ugrik: remek csirkés egytálétel

Amikor a brokkoli szintet ugrik: remek csirkés egytálétel

A brokkolit igazi "superfood"-ként, profánabban gyúrós kajaként is emlegetik. Természetesen a testépítők egyik kényszerű kedvence, mert tele van rosttal, vitaminnal, ásványi anyaggal, ráadásul meglehetősen kalóriaszegény, ami a diétázók körében nem elhanyagolható szempont. De szerencsére több is van a brokkoliban, mint a sós vízben petyhüdtre főzés. Például ez a remek brokkolis-csirkés egytálétel.  tovább
Váratlan vendégek? Semmi pánik, itt a megoldás!

Váratlan vendégek? Semmi pánik, itt a megoldás!

Néha beleférnek gyors megoldások, ha váratlan vendégek toppannak be, vagy gyors uzsit szeretnénk.  tovább
Pizza liszt nélkül - de tényleg!

Pizza liszt nélkül - de tényleg!

Az étel a szeretet megnyilvánulása. Ne legyen mindegy, a restségnek következményei vannak. Ez a pizza erre jó példa. Kedvenc lehet, ami egészséges. A mi a pizzánknak cukkini az alapja. A gyerek szeme igencsak kikerekedik, amikor közöljük vele, hogy cukkinis pizza lesz vacsira. Aztán az első harapás után már nincs benne egy csepp kétség sem. Elégedetten hümmög, hogy milyen finom. A feltétet meg bárhogyan variálhatjuk, csak kukkantsunk be a hűtőbe és legyünk kreatívak! tovább
Ma csirkét eszünk. Hogy milyet? Hát mézes-mustárost!

Ma csirkét eszünk. Hogy milyet? Hát mézes-mustárost!

Még tartja magát a nyár, de a szeptember-tudat már elbír egy kicsit nehezebb alkotókat tartalmazó fogást. De nem kell megijedni, a méz nagyon egészséges, a mustár fanyarságával meg remekül kiegészítik egymást. A mellé halmozott kevert saláta pedig még minden ízében napfény.  tovább
A tökéletes reggeli: körözött megbolondítva

A tökéletes reggeli: körözött megbolondítva

A körözött az az étel, amely télen-nyáton tökéletes reggeli. Nyáron talán kicsit még tökéletesebb. Ha előző este bekeverjük, a hűtőben kiválóan összeérik reggelre, s már kezdődhet is a lakoma.  tovább
Jéghideg barackleves vaníliafagyival

Jéghideg barackleves vaníliafagyival

Barackszezonban mi is lehetne tökéletesebb előétel, desszert vagy akár folyadékpótló a 40 fokban?tovább
Egészségtudatos túrógombóc superior

Egészségtudatos túrógombóc superior

A klasszikus túrógombóc búzadarával készül. Én viszont kísérletezni szoktam, így kipróbáltam, hogyan tudnám helyettesíteni a búzadarát. Zabpelyhet használtam. Ledaráltam, nem lisztfinommá, hanem kissé darabosra őröltem. Jelentem: szuper lett. És bevetettem még egy-két "luxusító" cselt is.tovább
Színes csillagok a maradékokból

Színes csillagok a maradékokból

Ismét szuper ötletet hozott Edina: gyönyörű csillagokat készített maradék kartonpapírból és maradék fonalakból. Nagyon könnyen elkészíthető, próbáljátok ki Ti is!tovább